top of page

Hyvinvoivat aivot: elämäniloa ja energiaa!

Elämänilon ja energisyyden takana on monia hyvinvointiin liittyviä asioita.

Yksi näkökulma tarkastella elämänilon ja energisyyden mahdollistavia asioita, on aivojen hyvinvointi. Miten mahdollistaa uuteen päivään herääminen virkeänä ja elämän nälkäisenä?
Kehon ollessa tasapainossa elimistö valmistaa stressihormoneja meille, kun niitä tarvitsemme. Niiden avulla käynnistymme toimintaan, motivoidumme käsillä olevista tehtävistä. Ihanaa! Vastapainoksi elimistö valmistaa meille rauhoittumishormoneja, kun on sen aika. Aivan yhtä ihanaa! Mutta, jos stressi jää kroonisesti päälle, ei kohta olekaan niin ihanaa. Ajatus takkuaa, muisti pätkii. Suolisto kärsii. Aivot eivät saakaan suolistosta tarvitsemiaan ainesosia. Hermosto jää virittyneeseen tilaan ja stressihormonit jyllämään. Seuraa esimerkiksi ärtyisyyttä, unihaasteita, mielenkiinnon ja mielihyvän kokemuksian vähenemistä.


Onko tuttua? Itselle ainakin. Nykymuotoinen elämä ei ole aivojen (eikä sen puoleen kehonkaan) tasapainon kannalta helpointa. Monet meistä elävät ärsyketulvassa, erilaisten työpaineiden ja yksityiselämän vaateiden keskellä. Mistä aika ja voimat tarvittavalle liikunnalle? Mistä aika rauhoittumiseen? Tasapaino kuormituksen ja palautumisen välillä on olennaista aivojen hyvinvoinnille, mutta se ei tapahdu itsellään. Se vaatii jatkuvaa tietoista työskentelyä omien tarpeiden ja olosuhteiden aallokossa. Joskus ei itse näe mistä lähteä arjen vyyhtiä purkamaan.
Finding Flowssa tarjoan yksilöllisen valmennusprosessin, jossa kartoitetaan asiakkaan tilanne kokonaisvaltaisesti. Valmennuksessa etsitään yksilön kannalta tärkeimmät muutostarpeet ja lähdetään toteuttamaan muutoksia voimavarojen mukaan. Tämä on tärkeää! Jos voimavaroja on paljon ja haetaan hyvinvoinnin optimointia on lähtökohta aivan eri kuin, jos voimavarat ovat vähissä ja elämä yhtä selviämistehtävää toisensa perään. Finding Flowsta et siis ikinä tule saamaan "patenttiratkaisua" joka toimisi (mukamas) tilanteessa kuin tilanteessa. Vaan kaikki ratkaisut, muutokset ja keinot ovat sinun yksilöllisen tilanteen ja tarpeidesi mukaan suunnitellut.


Valmennusprosessi on dynaaminen: jokainen "epäonnistuminen" onkin onnistuminen. Opit mikä toimii sinulle ja mikä ei, mikä on mahdollista juuri nyt, ja mikä ei. Valmentajana tuen kokemuksellani, tiedoillani ja taidoillani sinun oppimistasi ja sitä, että onnistut saavuttamaan elämäniloa ja energiaa oman näköiseesi arkeen!

41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page